Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Λίγα λόγια για το DVD

Το DVD


Ένα DVD φάντασμα έχει αναστατώσει, κυριολεκτικά, την Ελλάδα τον τελευταίο μήνα.
Αυτό το δισκάκι έχει περίεργες ιδιότητες.
Κανείς δεν το κατέχει, κανείς δεν το είδε και κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται, πόσο διαρκεί και τι ακριβώς περιέχει, όλοι όμως θεωρούν δεδομένο ότι υπάρχει, όλοι το περιγράφουν, όλοι ασχολούνται με αυτό και όλοι αναφέρονται στο περιεχόμενό του σαν να το είδαν (παρ' όλο που ορκίζονται πως όχι), από τον απλό πολίτη στα καφενεία και στα κομμωτήρια μέχρι τα μέλη της κυβέρνησης, τους δημοσιογράφους, τους εκδότες, τους συνδικαλιστές και την δικαιοσύνη.
Όλοι το αναζητούν όλοι ψάχνουν με μανία στο διαδίκτυο να το βρουν, αλλά όλοι ξέρουμε ότι όποιος το βρει, όποιος το ακουμπήσει και προπάντων όποιος το δει κινδυνεύει να πάει φυλακή για κακούργημα!

Τι να περιέχει άραγε και για ποιον;

Ήδη έχει ασκηθεί δίωξη κατά πιθανών αγνώστων που πιθανόν κατέχουν το άγνωστο DVD ή έχουν πιθανά δει το, κατά τα άλλα, άγνωστο περιεχόμενό του ή έχουν προσπαθήσει να κάνουν εκβιασμούς προς κάθε κατεύθυνση με αυτό.
Κυριολεκτικά πανικός.
Ολόκληρη η Ελλάδα ψάχνει να βρει ποιος έχει ή ποιος έχει δει το περιεχόμενο του DVD ή έστω ποιος γνωρίζει πού βρίσκεται, αλλά κανονίστηκε ότι όποιος εμφανιστεί να γνωρίζει θα πάει φυλακή για κακούργημα! Πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί κανείς;

"Όλα στο φως", αλλά ...
  • Για τις φυτείες χασίς που βλέπαμε πρόσφατα μάθαμε αν διώκεται κανείς;
  • Για τα δομημένα ομόλογα ποιος διώκεται;
  • Οι παρακολουθήσεις μπήκαν στο αρχείο. Διάβαζε : Ετεροδικία.
  • Με τους αδικοχαμένους νεκρούς από τις πυρκαϊές του καλοκαιριού ποιος ασχολείται;

Μα τί θυμήθηκα τώρα! Η μνήμη στην εποχή μας είναι μεγάλο ελάττωμα.


Η διαδρομή αυτού του DVD είναι κι αυτή περίεργη. Το μετέφερε η ίδια η κυρία που πρωταγωνιστούσε και παρακαλούσε να το δουν αλλά κανείς δεν το έβλεπε, περιέγραφε παραστατικά τις σκηνές αλλά πουθενά δεν έβρισκε ενδιαφέρον. Φαίνεται ότι ήταν παθολογικά επιδειξιομανής και ήθελε να προβάλλει τα κάλη και την τεχνική της αλλά έπεφτε πάνω σε αδιάφορους.
Τραγική φιγούρα της υπόθεσης ο έτερος πρωταγωνιστής ο Χρήστος Ζαχόπουλος.
Όσες μέρες η Ελλάδα ασχολείται με τα σεξουαλικά του, δίνει την μάχη της ζωής μετά το άλμα απελπισίας που έκανε από το παράθυρο του 4ου ορόφου στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας που μένει.
Τις πρώτες μέρες ακούστηκε ότι το DVD ανήκε στην συλλογή του και η συμπρωταγωνίστριά του το υπέκλεψε.
Τις πρώτες μέρες ακούστηκαν πολλά που διαφέρουν πολύ από αυτά που ακούμε σήμερα, αλλά ποιος τα θυμάται!
Λένε ότι η απόπειρα σχετίζεται με το DVD. Λένε ότι δεν άντεξε στην πίεση του εκβιασμού.
Δεν γνώριζε ο δυστυχής ότι το DVD δεν ενδιέφερε κανέναν και δεν το κοίταζε κανείς.
Στο μέγαρο Μαξίμου που έφτασε, λένε ότι, το έριξαν σ' ένα συρτάρι και από εκεί το παρέδωσαν στον εισαγγελέα χωρίς να ρίξουν ούτε μια ματιά, έτσι λένε.
Ακόμα και στην εισαγγελία, λένε ότι, δεν το κοίταξε κανείς γιατί όπως είπαν το παρέλαβαν Παρασκευή και την Δευτέρα πρωί - πρωί το παρέδωσαν στα εργαστήρια της ασφάλειας όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν μονταρισμένο και κομμένο. Εκεί προφανώς το είδαν, αλλά είμαι σίγουρος ότι άμα αναζητήσουν τον άνθρωπο που το έπιασε πρώτος στα χέρια του, τότε ο ένας θα δείχνει τον άλλον.
Όλοι αποφεύγουν την ευθύνη γιατί ο πρώτος που το είδε θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα αν το παρέλαβε ολόκληρο ή κομμένο, οπότε αν ήταν πράγματι ολόκληρο, τότε τι απέγιναν τα κομμάτια και γιατί αφαιρέθηκαν, ενώ άμα το παρέλαβαν έτσι όπως είναι τώρα γιατί αναστατώθηκε η χώρα για μια τσόντα, που καταγράφει μια βάναυση σεξουαλική παρενόχληση και τίποτα περισσότερο;

Απόδειξη ότι το ολόκληρο DVD δεν υπάρχει :
Αν βρούμε όλους όσους ήρθαν σε επαφή με το περιβόητο DVD και αρχίσουμε να ρωτάμε από τον τελευταίο προς τον πρώτο, όλοι λένε ότι εκείνο που είδαν είναι το κομμένο.
Για κάθε έναν και ο προηγούμενός του μιλά για το κομμένο.
Τελικά δεν βρίσκεται κανείς που να είδε, να άκουσε ή να ξέρει πού είναι το όλόκληρο DVD.
'Αρα δεν υπάρχει.
Σαν ανέκδοτο.

Όμως πριν βουτήξει στο κενό ο Ζαχόπουλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι του συνέβη κάτι συγκλονιστικό, κάτι συνταρακτικό, κάτι απρόσμενο, κάτι που μετέβαλλε τον ρυθμό της ζωής του και από ένα εύθυμο και σκληρό παιχνίδι εξουσίας, που ήταν, την μετέτρεψε σε πένθιμο εμβατήριο.
Η αποπομπή, η καθαίρεση δια του εξαναγκασμού σε παραίτηση.
Τα σκληρά, προσβλητικά και απαξιωτικά λόγια που άκουσε. Το άδειασμα.

Ο προσωπικός του φίλος του αφαίρεσε όλες τις υπεραρμοδιότητες που απλόχερα του είχε δώσει, έπεσε σε δυσμένεια και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση για "λόγους υγείας" όπως έγραψε στην παραίτησή του αλλά και εκείνος και ο φίλος του ήξεραν και ξέρουν τους πραγματικούς λόγους, που σύντομα θα μάθουμε και εμείς αφού "ουδέν κρυφόν υπό τον ήλιον".
Λόγοι υγείας που κανείς δεν τους πίστεψε στα σοβαρά γιατί θα μπορούσαν να πουν ότι αυτοί ήταν και η αιτία της απόπειρας.
Ήταν τόσο απλό που σίγουρα θα το σκέφτηκε ο Ρουσόπουλος, αλλά από το απλό κουκούλωμα υπήρχε μεγαλύτερος στόχος : το DVD που κανείς δεν λέει ότι το είδε, αλλά όλοι τρέμουν μήπως αυτοί που το είδαν ή θα το δουν αρχίσουν να μιλάνε.


Οι λόγοι της απόπειρας συνδέονται σίγουρα με την καθαίρεση.
Όποιος το αμφισβητεί έχει λογικά κενά.

Ο Χρήστος Ζαχόπουλος
το πρώτο κενό θα το ένιωσε, σίγουρα, όταν έμαθε ότι ο Καραμανλής τον άδειασε.

Το ερώτημα είναι : το άδειασμα συνδέεται με το DVD;


Εδώ υπάρχουν δυο απαντήσεις, ναι ή όχι, κάτι τρίτο αποκλείεται;
Το θέμα του εκβιασμού από την συμπρωταγωνίστριά του, όπως μαθαίνουμε, το είχε αντιμετωπίσει ο ίδιος ενημερώνοντας τους φίλους του και την οικογένειά του και εγκαταλείποντας την προσπάθεια να της βρει δουλειά με την φράση :

"Αφήστε την, δεν με ενδιαφέρει πια, το θέμα έφτασε ψηλά".


Άρα η πίεση της γυναίκας ήταν πια γι' αυτόν ασήμαντη μπροστά στην πίεση που δεχόταν ή περίμενε ότι θα δεχθεί από τα "ψηλά".

Την ώρα που έπεφτε, σίγουρα, εκεί "ψηλά" θα ήταν το μυαλό του.

Οι απαντήσεις λοιπόν είναι εκεί "ψηλά", στο Μαξίμου.

Αν λένε αλήθεια ότι δεν έχουν δει το DVD, τότε δεν είναι αυτό η αιτία της καθαίρεσης του Ζαχόπουλου και πρέπει να το πουν καθαρά, γιατί άδικα τρέχουν οι ανακριτές και οι εισαγγελείς, άδικα ταλαιπωρείται η Ελλάδα και έχουν υποχρέωση να σταματήσουν αυτό το κατρακύλισμα της κοινωνίας, όπου όποιος θέλει να εκδικηθεί κάποιον τον κάνει πακέτο με το "ροζ" DVD, όπου η όλη υπόθεση έχει εξελιχθεί σε μια Λερναία Ύδρα που κόβεις ένα κεφάλι και ξεπροβάλλουν δέκα.
Έχουν καθήκον και υποχρέωση να ανακοινώσουν αμέσως τους αληθινούς λόγους της αποπομπής του Ζαχόπουλου, τους άσχετους με το DVD και να σταματήσουν αυτό το ανώφελο σήριαλ.

Αν όμως οι λόγοι της αποπομπής σχετίζονται, πράγματι, με το περιεχόμενο του DVD τότε σημαίνει ότι, εκεί "ψηλά" στο Μαξίμου, το ξέρουν, το έχουν στο συρτάρι τους και το έχουν σίγουρα δει.
Με την λογική παραδοχή ότι όλα μέσα στο Μαξίμου περιστρέφονται γύρω από τον Καραμανλή, το είδε, το αξιολόγησε και από αυτά που είδε κατέληξε στην απόφαση για την αποπομπή του Ζαχόπουλου και φυσικά δεν θα είδε το κομμένο, την 3/λεπτη τσόντα, θα είδε και θα κατέχει το κανονικό, το άκοπο.

Ορίστε κε εισαγγελέα που πρέπει να ψάξετε για να βρείτε το DVD και όλες τις απαντήσεις που ζητάτε : στο Μαξίμου.



Απόδειξη ότι το ολόκληρο DVD υπάρχει :
Ο Ζαχόπουλος από απόλυτα έμπιστο στέλεχος στο οποίο μάλιστα είχαν δοθεί αρμοδιότητες πρωτοφανείς στα πλαίσια των δημοκρατικών θεσμών, καθαιρέθηκε και υποχρεώθηκε σε παραίτηση, με αποτέλεσμα να γεννηθεί ένα μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση και το κυβερνόν κόμμα.
Μην ξεχνάμε τις παρακολουθήσεις, τα ομόλογα, τις πυρκαϊές, που ο Καραμανλής τα προσπέρασε με στωϊκή αδιαφορία.
Αυτές οι συνέπειες, σίγουρα, δεν προήλθαν μόνο και μόνο επειδή είδαν ή άκουσαν στο Μαξίμου ότι ο άνθρωπός τους ξενοπήδαγε. Προφανώς έχουν καταγραφεί και αναδεικνύονται πολύ πιο σοβαρά ζητήματα, μέσα στο ολόκληρο DVD, που τα είδαν και έφριξαν.
Από την άλλη μεριά οι αρχές και η δικαιοσύνη κινούνται με τρόπο που προϋποθέτει την ύπαρξη του ολόκληρου DVD.
'Aρα υπάρχει.
Σαν ανέκδοτο.


ΥΓ Ίσως να ωρίμασαν οι συνθήκες για να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα, να κλείσουν τα μαγνητόφωνα και να σταματήσουν οι κάμερες που έχουν γίνει πια απαραίτητο εργαλείο εντυπωσιασμού του κοινού από τους δημοσιογράφους, να κλείσουν οι κάμερες που μας παρακολουθούν στους δρόμους και να αρχίσει η πολιτεία να σέβεται τον πολίτη. Αυτό είναι πολύ καλό αλλά άσχετο με την ουσία της υπόθεσης Ζαχόπουλου.
Φοβάμαι όμως ότι δεν θα περάσουν πολλές μέρες που θα ξαναδούμε στις κίτρινες εκπομπές κομμάτια από κρυφές κάμερες και υποκλεμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες.
Κύριε εισαγγελέα, θα ασχοληθείτε με τα προϊόντα υποκλοπών που έχουν προβληθεί στην τηλεόραση εχθές, προχθές και αντίπροχθες, θα δώσετε εντολή να βγουν οι κάμερες από τους δρόμους ή μόνο το συγκεκριμένο DVD και το ειδικό περιεχόμενό του σας ενδιαφέρει επειδή θίγει μερικούς εκεί "ψηλά";

Μήπως, σήμερα, η δικαιοσύνη δεν είναι πια τυφλή;



Δεν υπάρχουν σχόλια: