Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Η Προφητεία

Το 2004 ο Χρήστος Ζαχόπουλος γράφει σε ένα βιβλίο του τα παρακάτω περίεργα, αλλά προφητικά λόγια, απολαύστε τα και προβληματιστείτε :

Στο αιώνιο τρίγωνο εξουσίας "γιγάντων", στασιωτών
Πρόλογος
...
Προηγουμένως έγραψα για συμμύστες-συναυτουργούς. Ίσως γιατί το θέμα συγκινεί, ίσως επειδή είμαι απαιτητικός, το πιθανότερο όμως επειδή με τιμούν με τη φιλία τους εξαίρετοι άνθρωποι, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου -ζητώντας τους παράλληλα συγγνώμη για τη δουλειά και το άγχος, με το οποίο τους φόρτωσα- στους Γιώργο Τζιαμπίρη, Στράτο και Γιώργο Κουματάκη, Βασίλη Κεχαγιά, Γιώργο Τσιαντούκα, Νίκο Αποστολόπουλο και Θανάση Πανώρη- στη Γεωργία Ηλιοπούλου και στην Πέρσα. Στην Ελισάβετ Καρβούνη, στην Όλγα Μεντζαφού-Πολύζου, στη Μαρία και στην Κατερίνα Ρωμιοπούλου. Στον Θανάση, στον Χρήστο Μίμη, στον Γιώργο Μυλωνά, στη Γλυκερία Βλαχογιάννη, στον Γιάννη Χατζή και στον Ανδρέα Σιδέρη.,
Η βοήθεια τους ήταν μεγάλη, όση και η εμπιστοσύνη και υπομονή του φίλου εκδότη Νίκου Καρατζά, τον οποίο επίσης ευχαριστώ.
...



Μια ματιά στο Οπισθόφυλλο
...
Με αφετηρία το αθλητικό γεγονός η λαϊκή δυσαρέσκεια, αλλά και πολιτικές, θρησκευτικές, φυλετικές, κοινωνικές και εθνικές τριβές και επιδιώξεις μπορούν αν οδηγήσουν σε ευρύτερη αναταραχή.

Τότε η εξουσία οδηγείται σε πολύ σκληρά μέτρα συνετισμού (Ιουστινιανός-στάση του νίκα, Λίμα Περού, 1964).
'Αλλοτε πάλι σκοπίμως η εξουσία οδηγεί εκεί, σε έναν περιορισμένο και ελεγχόμενο χώρο, κατοίκους μιας πόλης, τους οποίους θέλει να τιμωρήσει (Μέγας Θεοδόσιος και σφαγή χιλιάδων Θεσσαλονικέων στον Ιππόδρομο της πόλης).
ΣΣ !!!! ;;;;

...
Χρήστος Ζαχόπουλος 2004



Δεν υπάρχουν σχόλια: